tisdag 19 oktober 2010

Photoshop, here I come!

Barnvaccination och strömavbrott gjorde att jag inte kom iväg till Stockholm idag, hoppas alla ni andra kursare hade en givande dag. Jag tyckte att gårdagen var lärorik och jag tror att vår lite smått fåniga film tillät oss att pröva många olika funktioner med IMovie och MacTubes.

Jag sneglar lite på skolans IBook G4 och undrar om jag kan använda mina kunskaper på den. Åkte upp till skolan och diskuterade med skolans data-ansvariga och börjar nu förstå den frustration hon uttryckt i flera år kring data-användningen på skolan. Tidigare har jag tittat bort och tänkt att jag struntar i att använda datorer för det är så jobbigt och krångligt. Nu är jag beredd att ta fajten tillsammans med henne, men känner att jag måste bli ännu mer kunnig och kompetent inom området. Sakta börjar jag formulera en önskan om hur jag vill ha det i min bildsal vad gäller IKT.

Idag for jag till skolan och äntligen har min arbetsdator blivit upplåst och jag har installerat Jing och med hjälp av Multimediabyrån fixat en gratisversion av Photoshop!! Det är jag väldans glad över för det är en av de saker jag verkligen vill kunna något om. Jag ska se om jag kan lägga upp nån bearbetad bild här så småningom.

Här är en sida till en amerikans bildlärarbank www.princetonol.com/groups/iad

1 kommentar:

  1. Hej Maarit,
    Tack för tips om länklista. Jag provade ju att göra som du sa men fick det inte att funka. Får väl försöka igen. Synd att du missade tisdagen men det var ju faktiskt filmarbetet under måndagen som var det riktigt roliga. Ulla och jag roade oss kungligt. Filmerna kan du ju se på bloggarna.
    Vi ses
    Gunilla

    SvaraRadera